Karakterkasten worden niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven ontworpen. Hieronder vind je een tweetal voorbeelden.


BEDRIJFSKAST

Ontworpen in 2017 voor Van Aken & Backer Meubelmakerij

Het karakter van de A&Bkast laat zien dat dit bedrijf een stevige basis heeft en de dingen op een eigen manier aanpakt. Naar buiten toe is men meegaand en het open vak laat zien dat men wat de klanten betreft van transparantie houdt. Ook naar het thuisfront hebben de werknemers over het algemeen een open houding. Onder in de kast bevinden zich twee lades. Die staan voor de werkvloer en de directie. Wat daar onderling gebeurt wordt niet aan de grote klok gehangen. De kleur van de kast is oranje, wat staat voor een voorliefde voor samenwerking binnen het bedrijf. Het open vak is groen en laat een harmonieuze houding naar de buitenwereld zien.


PARTICULIERE KAST 

Ontworpen als voorbeeldkast in 2013

Deze kast is ontworpen voor een wat oudere persoon die graag nadenkt over het leven. Naar buiten toe is deze persoon open en laat zien wat gezien mag worden. Dit geven de glazen planken weer. Dat er dingen in het leven zijn die achter de rug zijn en een plekje hebben gekregen vertellen de deurtjes. Daarin hoeft niemand te snuffelen. Deze persoon is praktisch en staat stevig in z’n schoenen.